Baklava od maka
Sastojci
- 50 dag tankih kora za pitu
- 30 dag maka
- 1 jogurt
- 1 čaša ulja
- 2 čaše šećera
- 3 cijela jaja
- 1 prašak za pecivo
- 1/2 dl mlijeka
- za sirup čaša vode, čaša šećera
Priprema
Izmiješajte sve sastojke. Slažite red nauljenih
kora (po tri), red smjese, sve dok sve ne
potrošite - na vrhu su kore. Prije stavljanja u
pećnicu narežite na kocke ili rombove i
prelijte sa 1/2 dcl mlijeka i 1/2 dcl ulja.
Pecite na 180-200oC oko pola sata,
odnosno dok ne porumeni. Još vruće prelijte s
prethodno skuhanim sirupom od čaše vode i
čaše šećera. U tu tekućinu iscijedite i
jedan limun. Vratite u pećnicu da se zapeče.
Kazalo