Pureći odresci punjeni kestenjem
Sastojci
- 4 pureća odreska
- 20 dkg kestena
- 30 dkg šampinjona
- pecivo od jučer
- jaje
- 1,5 dl kiselog vrhnja ili vrhnja za kuhanje
- 0,4 dl ulja
- 4 dkg ribanog sira
- sol, papar, peršin
Priprema
Kestene kuhamo 1 sat u kipućoj vodi. Ogulimo ih i stavimo u
zdjelu pa dobro zgnječimo vilicom. Dodamo kosani peršin, 1/3
šampinjona, namočeno i ocijeđeno pecivo, jaje, malo soli, papar i sve
dobro promiješamo. Odreske potučemo, posolimo, punimo gotovom smjesom
i zamotamo u svitak. Kraj pričvrstimo čačkalicom. Punjene odreske
popržimo u ulju sa svih strana. Dodamo preostale šampinjone narezane
na listiće, posolimo, popaprimo, nakratko propirjamo, prelijemo
vrhnjem, smanjimo vatru i pirjamo još 10 minuta. Posipamo ribanim
sirom te poslužimo.
Umjesto kestena možemo uzeti orahe!
Kazalo