Slanutak s tjesteninom
Sastojci
- 40 dag kuhanog slanutka
- 30 dag pužiće, školjki ili slične tjestenine
- 30 dkg oguljenih rajčica
- 15 dag mesnate slanine ili šunke
- 1 luk, malo češnjaka
- grana celera
- 15 dag mrkve
- sol, papar, peršin, lovorov list
- 4 dkg ribanog sira
- 4 žlice ulja
Priprema
Vrlo sitno narežite luk, mrkvu, celer i češnjak. Pirjajte ih na
ulju oko 5 minuta, pa dodajte narezanu slaninu ili šunku. Kad se
slanina počela topiti dodajte rajčicu također dobro usitnjenu i
lovorov list. Neka sve skupa kuha desetak minuta. Umiješajte huhan
slanutak i nastavite kuhati još par minuta.
U međuvremenu skuhajte tjesteninu u dosta slane vode, ocijedite je
pa dodajte u umak. Dobro promiješajte i ostavite stajati oko 5
minuta. Poslužite posipano peršinom i ribanim sirom.
Kazalo