Chili s mljevenim mesom
Sastojci
- veliki nasjeckani luk
- 200 g nemasnog mljevenog mesa
- 400 g pelata (oguljene rajčice)
- 2 velika češnja češnjaka, zdrobljena
- 2 crvena ljuta feferona
- 75 -100 g pirea od rajčice
- origano, papar, mljevena paprika i sol po
želji
- konzerva od 400 g graha ili odgovarajuću
količinu kuhanog graha
- maslac ili maslinovo ulje za pirjanje
Priprema
Pirjajte luk na ulju ili maslacu 5 minuta na
umjerenoj vatri, dodajte mljeveno meso.
Miješajte da se grudice mesa rastave. Dodajte
rajčicu, pire, češnjak, feferone, sol i
začine. Neka se nepokriveno pirja desetak
minuta. Ulijte grah i pirjajte jo?par minuta.
Poslužite s crnim kruhom i salatom.
Može se čuvati zamrznuto a prije posluživanja
otopiti u mikrovalnoj pećnici.
Kazalo