Enčilade s piletinom
Sastojci
- 12 tortila (recept slijedi)
- 5 dag maslaca
- 2 veća nsjeckana luka
- 2 nasjackane zelene paprike
- 2 nasjackana feferona
- 1 pileća prsa, pečena i nasjeckana
- 3 žlice brašna
- 1 žlica čilija
- 20 dag gruba naribanog sira (gaude ili sl)
- 2 dl kiselog vrhnja
- 0.5 l pileće juhe
- pola žličice kumina
- pola žličice korijandera
Priprema
Na žlici maslaca pirjajte luk i papriku. Kad luk postane proziran
preselite sve u zdjelu. Dodajte piletinu i feferone. Na tavicu
stavite ostatak maslaca, dodajte
brašno, mljeveni korijander, čili i kumin, pa umiješajte juhu.
Kad zakuha, maknite s vatre i umiješajte vrhnje i pola sira. Svaku
tortilu umočite u vrući umak da omekša, u sredinu stavite žlicu
piletine i zamotajte kao palačinku. Tako priređene tortile složite
u lim, prelijte preko njih ostatak umaka, posipajte sirom i pecite
u pećnici dvadesetak minuta.
Sastojci za tortile
- 1 šalica brašna
- 3 žlice masnoće
- 1 veća nsjeckana lukažličica soli
- 0.5 šalice vode
Priprema
U brašno umiješajte sol, prstima izmiješajte masnoću tako da s
brašnom oblikuje sitne mrvice. Postupno dodajte vodu tako da se sve
brašno poveže. Podijelite smjesu na 12 dijelova. Svaki ravaljajte u
krug i pecite na nenamašćenoj vreloj tavi s jedne (2 minute) i druge
(1 minutu) strane.
Kazalo