Gazpacho II - španjolska juha od rajčice
Sastojci
- 1 kg vrlo zrelih rajčica
- 1 krastavac srednje veličine
- 1-2 crvene paprike
- snopi?mladog luka
- 1-2 kriške kruha od integralnog brašna
- 2-3 češnja češnjaka
- 1 žlica soka limuna
- 4 žlice maslinovog ulje
- 12 crnih maslina bez koštica
- 1-2 žlice nasjeckanog peršina
- estragon, korijandar
- sol
Priprema
Količine namirnica dane su samo okvirno,
mijenjajte ih prema vlastitom ukusu. Gazpacho
mora biti narančaste do crvene boje - sve ovisi
o omjeru sastojaka. Gustoću mu određuje
količina kruha.
U mikser stavite narezane i očišćene rajčice, krastavac,
paprike, češnjak, luk, kruh i
začine. Miksajte dok sve ne postane jednolična
gusta tekućina. Dotjerajte okus i poslužite.
Može se služiti na sobnoj temperaturi ili
rashlađeno. Gazpacho je bolji ako par sati
odstoji u hladnjaku.
Kazalo