Gibanica
Sastojci
- 12 listova kora za pite veličine pleha
- 1 kg jabuka
- malo cimeta
- 10 dag grožđica
- 50 dag svježeg sira
- 2 jaja
- 20 dag oraha
- 25 dag šećera
- 2 dl ulja za mazanje
- šećer za posipanje
Priprema
Na dno pleha stavite 3 nauljene kore. Na njih
stavite nadjev od sira kojeg ste pripremili od
sira, jaja i 5 dag šećera. Prekrijte s 2
nauljene kore. Na to stavite mljevene orahe
posute s 10 dag šećera. Prekrijte a 2 nauljene
kore. Rasporedite naribane jabuke posute s 10 dag
šećera, grožđicama i cimetom. Završite s tri
nauljene kore. Jabuke svakako moraju biti iznad
oraha zbog soka koji puštaju. Pecite oko pola
sata. Posujte finim šećerom
Kazalo