pripreme 30 min, kuhanje 30 min =1 sat
UVOD Gljive operite i očistite, pa ih narežite(oprezno da se ne porežete, a i one vole di ih se blago reže) na vrlo tanke listiće.
ZAPLET U glinenoj posudi (ma može i obična) popržite maslac sa zgnječenim češnjakom. Češnjak zatim izvadite pa dodajte šunku narezanu na kockice i gljive.
VRHUNAC Miješate drvenom žlicom, zalijte marsalom i pustite da ishlapi.
RASPLET Dodajte pola čaše hladnog mlijeka u kojem ste rastopili kocke šećera. Posolite i zakuhajte, stalno miješajući.
ZAVRŠETAK Kad je kuhano dodajte sjeckani peršin i vrhnje. Na brzinu skuhajte instant palentu i poslužite.
ZAKLJUČAK Dobar tek!(njam,njam; p.s. kako kome)
Sergej Bogunović("Profesionalni kuhar III2 razreda GAM-a Rijeka")