Zapečeni gulaš
Sastojci
- 50 dag govedine
- 2 luk
- 2 česna češnjaka
- 4 žlice ulja
- 2 dl piva
- 4 kriške bijelog kruha
- 1 žlica senfa
- 1 žlica maslaca
- 2 žice brašna
- lovor, majčina dušica, peršin, sol, papar
Priprema
Na dvije žlice ulja pirjajte luk i češnjak. Meso (najbolje od goljenice - žilice)
narežite i uvaljajte
u brašno začinjeno solju i paprom. Pržite komade mesa na dvije žlice
ulja. Kad sve ispržite, u ulje ulijte pivo, dobro promješajte i
prokuhajte. Brašno u koje ste uvaljali meso dat će umaku gustoću.
Svežite lovor, peršin i majčinu dušicu u buketić i ubacite ga u umak.
U vatrostalnu zdjelu stavite umak, propirjani luk i meso, vode toliko
da sve bude prekriveno, promiješajte i pecite u pećnici na 170
oC dva do tri sata.
Žlicom odstranite suvišnu masnoću. Dobro promiješajte senf i maslac.
Tom smjesom namažite kriške kruha, prerežite ih na pola i poslažite
na gulaš. Stavite u pećnicu još pola sata da se kruh zapeče.
Gulaš možete pripremiti dan ranije pa ga prije posluživanja samo
zapeći s kruhom.
Kazalo