Mađarski gulaš
Sastojci
- 1 kg junetine za gulaš
- sol, papar
- 2 glavice luka
- 2 žlice masti
- 2 žlice slatke paprike
- 2.5 dl vode
- 2 lista lovora
- 4 oguljena i na kocke nasjeckana krumpira
- za žličnjake: 1 jaje, 6 žlica brašna, malo soli
Priprema
Luk nasjeckajte i zažutite na masti. Dodajte na kocke narezano meso
začinjeno s paprikom i s malo soli. Neka se lagano pirja u vlastitom
soku oko 1 sat. Dodajte krumpir i vodu, pokrijte, pa neka se kuha
dok meso i krumpir ne omekšaju. Dotjerajte ukus. Žlicom stavljajte
smjesu za žličnjake u gulaš. Kuhajte ih dok se ne dignu na površinu.
Žličnjaci
Pripremite smjesu za žličnjake tako da u 1 jaje umiješate 6 žlica brašna
i malo soli. Smjesa neka odstoji pola sata.
Kazalo