Janjeći but sa začinskim travama
Sastojci
- manji janjeći but
- 2 veća limuna
- šaku svježeg lišća ružmarina
- 3 česna češnjaka
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 žlice limunovog soka
- sol, papar
- 2 kg mladog sitnog krumpira
- 3 žlice luka vlasca
Priprema
Ogulite limuna i razrežite ih poprečno na kriški. Koricu jednog
limuna očistite od bijelog sloja, narežite na trakice i prokuhajte
u malo vode. U mikseru miješajte luk, ružmarin, limunovu koricu,
žlicu ulja, sol i limunov sok. But zarežite više puta plitko oštrim
nožem pa u te otvore utrljajte smjesu začina. U pekač stavite kriške
limuna i but pa pecite tri četvrt sata. Dodajte razrezane, posoljene,
popaprene i nauljene krumpire. Nakon otprilike jedan sat izvadite meso,
povećajte temeraturu i pecite krumpir još desetak minuta da dobije
lijepu koricu.
Kazalo