Jesenji rižot
Sastojci
- 2.5 dl riže riže
- 25 dag vrlo zrelih rajčica
- 25 dag tikvica
- 10 dag graška
- 15 dag zelenih mahuna
- veća glavica luka
- malo češnjaka
- zrnje s jednog klipa kukuruza
- 2 mrkve
- 4 žlice ulja
- 2 dl juhe, može iz kocke
- peršin
- sol, papar
- 5 dag ribanog parmezana
Priprema
Posolite luk pa ga pirjajte na ulju. Kad omekša dodajte sve povrće
izrezano na prikladne komade, te pirjajte dalje. Nakon desetak minuta
dodajte rižu i zalijte s 2 dl juhe. Posolite i popaprite po ukusu i
kuhajte dok riža ne omekša. Po potrebi još zalijevajte juhom.
Prilikom posluživanja pospite rižot nasjeckanim svježim peršinom
ili parmezanom.
Kazalo