Zapečeni kelj pupčar
Sastojci
- 1 kg prokulica (kelj pupčar)
- 5 dag maslaca
- 1 režanj češnjaka
- 1 žlicu brašna
- 2 dl mlijeka
- sol, papar
- 3 žlice kiselog vrhnja
- 2 žutanjka
- 4 žlice naribanog sira
- maslac za posudu
- sir za posipanje
Priprema
Na pol skuhajte kelj. Na maslacu prepržite
češnjak i brašno. Svijetlu
zapršku zalijte mlijekom i 1 dl vode u kojoj
se kuhao kelj. Neka još malo prokuha.
Dodajte sol, papar, sir i žutanjke.
Vatrostalnu posudu namažite maslacem, ulijte
pola umaka, na to poslažite kelj i zalijte
ga preostalim umalom. Po vrhu rasporedite
listiće maslaca, pospite sirom i zapecite 20
minuta na 200 stupnjeva.
Kazalo