Svinjetina s paprikama
Sastojci
- oko 20 dag rižinih rezanaca ili vrlo tankih "naših" špageta
- 50 dag svinjetine bez masnoće i žilica
- 3 žlice soja sosa
- 1 dl narančinog soka
- 2 žlice octa (acceto balzamico)
- 1 žlica meda
- 2 žličice gustina
- dosta svježe mljevenog papra
- 0,25 dag zelenih paprika
- 0.25 crvenih paprika
- 2 žlice ulja od kikirikija
Priprema
Skuhajte rezance, isperite ih. Narežite meso na rezance i
pomiješajte sa žlicom soja sosa i ostavite da odstoji. Pomiješajte
soja sos, sok od naranče, med, ocat i gustin. Dobro zagrijte
vok ili posudu s debelim dnom i ulijte ulje, kad se jako zagrije
dodajte meso s umakom i pržite uz stalno miješanje oko 2 minute
ili dok meso ne dobje smeđu boju. Izvadite meso iz voka. Stavite
paprike u vok i pržite oko 2 minute. Vratite meso i ulijte mješavinu
soka i octa. Kad zavrije, miješajte 1 minutu. Dodajte rezance i
miješajte dok se dobro ne zagriju.
Kazalo