Puretina s povrćem
Sastojci
- 50 dag puretine, može i zabatak
- 3 žlice soja sosa
- 1 dl narančinog soka
- 2 žlice octa (acceto balzamico)
- 1 žlica meda
- 2 žličice gustina
- dosta svježe mljevenog papra
- 2 žlice ulja od kikirikija
- 1 zelena paprika
- 1 veći luk, bolje mladi
- 5-6 mrkvi srednje veličine
- 10 dag brokula
- 10 dag mladog kupusa
Priprema
Narežite meso na rezance (pazite da ne bude žilica ili masnoće),
pomiješajte sa žlicom soja sosa i ostavite da odstoji. Pomiješajte
soja sos, sok od naranče, med, ocat i gustin. Dobro zagrijte
vok ili posudu s debelim dnom i ulijte ulje, kad se jako zagrije
dodajte meso s umakom i pržite uz stalno miješanje oko 2 minute
ili dok meso ne dobije smeđu boju. Izvadite meso iz voka. Stavljajte
redom luk, mrkvu, brokulu, kupus i paprike. Svako povrće miješajte
oko minutu prije nego što dodajte iduće. Ne smije omekšati, već
se mora osjetiti "pod zub". Vratite meso i ulijte mješavinu
soka i octa. Kad zavrije, miješajte 1 minutu, popaprite i maknite
s vatre. Poslužite uz rižu.
Kazalo