Pureća prsa na kineski način
Sastojci
- 30 dag purećih prsa
- 6 paprika (žute, crvene, zelene)
- 1 veći luk
- 3 žlice ulja
- 1 žlica hoisin umaka
- 1 žlica oyster umaka
- 2-4 žlice umaka od soje
- na vrh noža đumbira u prahu
- 1 dl juhe
- kuhana riža za prilog
Priprema
Luk očistite i krupno narežite, papriku očistite i narežite na rezance,
a puretinu na tanke štapiće. U posudi s debelim dnom ili voku zagrijte
ulje. Dodajte luk i miješajte minutu, dvije, pa zatim dodajte papriku
i nakon par minuta miješanj i meso. Sve stalno miješajte pazeći da ne
zagori. Kad meso izgubi ružičastu boju jelu dodajte umake, malo juhe,
miješajte dvije tri minute, začinite đumbirom i maknite s vatre.
Poslužite uz kuhanu rižu.
Kazalo