>Punjeni svinjski kotleti
Sastojci
- 1 kg kotleta u komadu, po mogućnosti s
kožom
- 1 jabuka
- sok i korica od pola naranče
- komadić korijena đumbira (ingever),
poslužit će i mljeveni suhi korijen
- 1 jaje
- 6 dag mrvice svježeg kruha
- peršin
- sol, papar
Priprema
Kožu kotleta zarežite oštrim na
uske uzdužne pruge. Oprezno odstanite kost.
Pronađite mjesto na mesu gdje se dva
mišića spajaju: tu ćete lako zarezati
nožem i napraviti džep za nadjev.
Nadjev pripremite od soka i korice polovice
naranče, jabuke narezane na kocke, đumbirovog
korijena (ili praha u nedostatku korijena),
mrvica svježeg kruha i jaja.
Nadjev ugurajte u džep, pa meso dobro
omotajte debljim koncem da nadjev ne ispada.
trebali biste dobiti oblik štruce. Dobro
posušite kožu i obilno je posolite;
tako će tijekom pečenja ostati suha i postati
hrustava. Pecite u pećnici sat i pol (po potrebi
i duže) na 200 stupnjeva. Pečeno meso
probodeno štapićem ne smije puštati
ružičasti sok.
Uz svinjetinu poslužite
umak od jabuka.
Kazalo