Punjeni krastavci
Sastojci
- 6 krastavaca srednje veličine
- 1 paprika
- 1 žlica nasjeckanog peršina
- 1 vezica mladog luka
- 2 jaja
- 10 dag šunke ili mesnate slanine
- oko 0.5 l rjeđeg umaka od rajčice
- 10 dag riže
- 1 žlica ulja
- 1 žličica vegete
- papar po želji
Priprema
Napola skuhajte rižu. Krastavce prepolovite po dužini i očistite od
sjemenki. Na ulju popržite slaninu ili šunku narezanu na sitne kocke
s lukom izrezanim skupa sa zelenim dijelom i paprikom. Kad luk postane
staklast maknite s vatre. Dodajte ocijeđenu rižu. Kad se ohladi,
umiješajte jaja, peršin i začinite. Tom smjesom punite krastavce,
poredajte ih u pekač u koji ste ulili umak od rajčice.
Pecite u pećnici oko pola sata.
Kazalo