File od oslića u limunovom soku
Sastojci
- 4 filea oslića (15 dag svaki)
- 10 dag margarina
- 2 čajne žlice worchester sosa
- 1 žlica limunovog soka
- 2 žlice bijelog vina
- 4 žlice maslaca
- 1 žlica nasjeckanog peršina
- 2 limuna (1 za ukras)
Priprema
Začinite osliće solju, paprom, worcester sosom,
limunovim sokom i bijeli vinom. Neka se marinira
2 minute. Margarin zagrijte u tavi. Osliće malo
pobrašnite pa ih pecite na margarinu dok ne
požute s obje strane. Izvadite pečenu ribu
na tanjure. U tavu iscijedite limun, dodajte malo
vina i miješajte dok se količina tekućine
ne smanji. Dodajte maslac, miješajte pa
ubacite peršin. Miješajte dok se umak
ne zgusne. Prelijte ga preko ribe. Ukrasite
kriškama limuna. Poslužite s krumpirom
i povrćem.
Kazalo