Pasta primavera
Sastojci
Oko 75 dag povrća po želji, npr.:
- očišćena i na kolutove narezana mrkva
- cvjetovi brokule
- tikvice narezane na kockice
- grašak
- jedan manji luk
- 2 režnja češnjaka
- 1 dcl pileće juhe ili žličica vegete i
voda
- 1 dcl vrhnja za kuhanje
- 2 žlice maslinova ulja
- sir ribanac - 50 dag tjestenine po želji
Priprema
Na malo vode "pirjajte" luk, kad
postane proziran dodajte ostalo povrće i
pokrijte. Povremno promješajte i po potrebi
dodajte vode. Kad je povrće mekano i bez
tekućine dodajte ulje, juhu i na kraju vrhnje.
Neka još jednom prokuha uz miješanje.
U međuvremenu u dosta posoljene vode skuhajte
tjesteninu "al dente" pa je ocijedite.
Stavite je na tanjure i na nju povrće. Po
želji posipajte sirom ribancem.
Umak možete načiniti i na klasičan način
pirjajući povrće na ulju. Ovisno o ukusu
možete ga i jače začiniti. Juhu i vrhnje
možete zamijeniti bešamel umakom (u
zapršku od maslaca i žlice brašna
dolijte mlijeka do željene gustoće).
Kazalo