Pužići sa srdelama
Sastojci
- 50 srdela
- 50 dag vrlo zrele rajčice ili konzervu "pelata"
- 0.5 dl maslinovog ulja za prženje
- 1 dl maslinovog ulja za mariniranje
- žličica nasjeckanog češnjaka
- žlica nasjeckanog peršina
- 0.5 dl bijelog vina
- 50 dag pužića ili neke druge tjestenine
- sol, papar
Priprema
Srdelama očistite utrobu, odrežite glave i pažljivo izvadite
kralježnicu, složite na tanjur i zalijte uljem. Posolite ih i
namočite u maslinovom ulju. Skuhajte i ocijedite tjesteninu.
Na ulju lagano zažutite ćešnjak, složite srdele i pržite dvije-tri
minute stalno protresajući tavu. Zalijte vinom, nakon minute dodajte
nasjeckanu rajčicu pa kuhajte još tri-četiri minute. U tavu dodajte
ocijeđenu tjesteninu. Dobro promiješajte i poslužite.
Kazalo