Pastirska pita od puretine
Sastojci
- 1 i 1/5 kg krumpira
- 5 dag maslaca
- 2 dl mlijeka
- 3/4 kg mljevenog purećeg mesa
- 2 nasjeckana veća luka
- 3 režnja češnjaka
- 1 žlica brašna
- vezica peršina
- žličica crvene paprike
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 dl juhe od kocke
- sol i žličica vegete
Priprema
Skuhajte krumpir u slanoj vodi, zgnječite ga s maslacem i mlijekom u pire.
U međuvremenu na ulju pirjajte luk, češnjak i meso. Kad ispari sva tekućina,
dodajte brašno, juhu, vegetu, papriku i nasjeckani peršin.
U pleh stavite meso, poravnajte, preko toga rasporedite pire krumpir, poravnajte
i posipajte paprikom. Pecite pola sata u vrućoj pećnici.
Kazalo