Zapečeni makaroni s povrćem
Sastojci
- 50 dag makarona
- 2 zelene paprike
- 2 mrkve
- 2 grane celera
- 1 luk
- 1 žlica ulja
- 80 dag oguljene rajčice (pelati)
- 6 dl soka od rajčice
- 1 žlica šećera
- 1.5 žličica soli
- 0.5 žličice origana
- 20 dag sira mozzarella
- 2 žlice ribanog parmezana
Priprema
U dosta slane vode skuhajte makarone "al dente". U međuvremenu narežite papriku,
mrkvu, celer i luk na kockice. Pirjajte povrće na ulju na srednjoj
temperaturi. Po potrebi dodajte vode.
Ocijedite makarone. U pirjano povrće umiješajte zgnječene rajčice, sok,
šećer, sol i origano. Neka provrije. Maknite s vatre i dodajte
tjesteninu. Umiješajte grubo ribanu mozzarellu i parmezan. Dio mozzarelle
posut ćete na vrh. Pripremljene makarone i povrće stavite u vatrostalnu
posudu i pospite sirom. Pecite pokriveno 30 minuta.
Kazalo