Punjeno pile
Sastojci
- 1 pile oko 1.5 kg
- 25 da mljevenog mesa
- 5 dag parmezana
- 1 limun
- 1 jaje
- 1 kobasica, npr. pečenica ili po želji
- šaka crnih i zelenih maslina
- 1 pecivo namočeno u vodi
- 1 žličica vegete
- 1 dl bijelog vina
- grančica ružmarina
- ulje za pečenje
- žlica narezanog peršina
- sol
- 1 kg krumpira
Priprema
Pile razrežite duž prsne kosti, pa oprezno izvadite kost. Ako ste vješti
izvadite i kosti iz bataka. Raširite meso i dobro ga nakapajte limunovim
sokom. U mljeveno meso umiješajte jaje, parmezan, ocijeđeno pecivo i
vegetu, pa tom smjesom premažite pile. Na to stavite kobasicu, nasjeckane
masline i peršin. Zašijte pile i na rez stavite grančicu ružmarina. Dobro
posolite i stavite u pekač u koji ste ulili ulje.
Krumpir ogulite, izdubite u sredini, pa nadjenite istim nadjevom kao
i pile i posložite oko njega u pekaču.
Sve zajedno pecite u srednje vrućoj pećnici.
pećnici povremeno podlijevajući sokom od pečenja i vinom.
Kazalo