Pogača od blitve
Sastojci
- 30 dag brašna
- topla voda, sol, žlica ulja, žlica octa
ili 4 lista tankih kora
- 1 kg blitve
- vezica peršina
- vezica koromača (može i bez)
- 5 žlica maslinovog ulja
- sol
Priprema
Umijesite tijesto za kore od brašna, vode, soli, ulja i octa.
Oblikujte 2 hljepčića i poklopite ih vrućom zdjelom. Neka odstoje
pola sata.
U međuvremenu operite i sitno narežite blitvu, peršin i koromač.
Razvucite tanko tijesto u obliku lima u kojem će se peći. Lim namažite
pa u njeha stavite prvi list tako da krajevi malo vise preko ruba. Ako
koristite gotovo tijesto na dno lima stavite dva lista. Na tijesto
rasporedite blitvu, posipajte je peršinom i koromačom, posolite i
nauljite. Preklopite drugim listom tijesta, pa dobro zalijepite
krajeve donjeg lista s gornjim tako da tekućina iz nadjeva ne može
izaći. Pecite u srednje vrućoj pećnici dok tijesto ne porumeni.
Pečeno možete premazati maslinovim uljem i pokriti krpom. Može se
poslužiti toplo ili hladno.
Kazalo