Punjene tikvice, luk, korabice...
Sastojci
- 8 paprika,
ili 8 tikvica,
ili 8 korabica,
ili 8 rajčica,
ili 8 manjih melancana (patlidžana)
ili 4 veća luka
- 2 žlice ulja
- 25 dag mljevenog mesa i 1 luk
- 10 dag riže
- 0.5 l soka ili umaka od rajčice
- sol, papar
- pola žličice šećera
- žličica vegete
- 2 dl vrhnja za kuhanje
Priprema
Paprike očistite od sjemenki. Rajčicama
izdubite sredinu. Korabice ogulite i izdubite.
Tikvice ogulite i izdubite. Luk ogulite i
odvojite mu ljuske. Melancane ogulite i izdubite,
posolite i neka malo odstoje. Na ulju propirjajte
luk i mljeveno meso, posolite i popaprite.
Rižu prokuhajte, ocijedite pa je
umiješajte u meso. Začinite vegetom. Tom
smjesom nadjenite povrće pa ga kuhajte u soku od
rajčice kojem ste dodali šećer. Prije
posluživanja u umak dodajte vrhnje, ali nije
obvezatno.
Jelo možete i peći u pećnici.
Kazalo