Punjeni puran na katalonski način
Sastojci
- puran od 3 kg
- masnoća za pečenje
- 12 dag nasjeckanih suhih šljiva
- 12 dag nasjeckanih suhih marelica
- 12 dag nasjeckanih suhih smokava
- 12 dag nasjeckanih suhih datulja
- 6 dag cijelih badema
- 6 dag pinjola
- 10 dag grožđica
- 1.5 dl prošeka ili sl.
- sol, papar u zrnu
- 25 dag mljevenog mesa ili mesa za kobasice
Priprema
Meso pirjajte s lukom. Ocijedite masnoću koju meso
pusti. Umiješajte suho voće, bademe i pinjole, prošek, posolite i
popaprite.
Tim nadjevom napunite opranog i posušenog purana. Premažite ga masnoćom,
pa pecite nekoliko minuta na 220o, a zatim smanjite
temperaturu na 180o. Peče se 45 minuta po kilogramu težine.
Kazalo