Fini rižot od gljiva sa šunkom
Sastojci
- 40 dag riže
- 25 dag šampinjona
- 20 dag šunke ili vratine
- veća glavica luka
- malo češnjaka
- 1.5 dl bijeloga vina
- 2 dl vrhnja za kuhanje
- šaku maslina punjenih paprikom
- 4 žlice ulja maslinovog ulja
- peršin
- sol, papar
- 5 dag ribanog parmezana
Priprema
Posolite luk pa ga pirjajte na ulju. Kad
omekša dodajte gljive izrezane na listiće i
vino, te pirjajte dalje. Kad su gljive gotovo
kuhane, dodajte šunku narezanu na kockice i
raspolovljene masline. Na kraju začinite
nasjeckanim češnjakom, posolite i popaprite
po ukusu i ulijte vrhnje. Neka samo jednom
zakuha.
U međuvremenu skuhajte rižu u slanoj vodi
(mora ostati al dente), pa je umiješajte u
priređeni umak.
Prilikom posluživanja pospite rižot
nasjeckanim svježim peršinom ili
parmezanom.
Kazalo