Topla salata od krumpira i brokule
Sastojci
- 1 kg krumpira
- 2 žlice bijelog vina
- 2 žlice nasjeckanog peršina
- sol, papar
- 0.75 kg brokule
- 2 žlice limunovog soka
- 2 žlice vinskog octa
- 1 žličice senfa
- 1 češanj zgnječenog češnjaka
- 6 žlica jogurta
- 0.5 dl maslinovog ulja
- 2 žlice parmezana
Priprema
Skuhajte krumpir, ogulite ga i narežite na debele kriške.
Začinite bijelim vinom, peršinom, solju i paprom.
Skuhajte brokulu koju ste prethodno razdijelili na cvjetove, a
stapke narezali.
Za preljev promiješajte limunov sok, ocat, senf, češnjak i jogurt.
Začinite solju i paprom. Umiješajte maslinovo ulje.
Ocijedite brokulu, isperite je hladnom vodom i umiješajte je skupa s
preljevom u krumpir. Pospite parmezanom i poslužite mlako.
Kazalo