Kineska salata od pašte
Sastojci
- 0.5 kg svinjskog buta
- 1 žlica ulja
- 1 dl sojinog umaka
- 1 dl šeribrendija
- 1 žlica sezamovog ulja
- 25 dag pužića ili slične tjestenine
- vezica mladog luka
- 2 paprike
- 25 dag listova špinata
- šaka preprženih i na listiće izrezanih badema
Priprema
Narežite svinjetinu na trakice i naglo je prepržite na vrelom ulju. Preselite meso u veliku zdjelu za salatu. Na tavicu stavite zatim luk i papriku narezane na trakice. Kratko romješajte na vatri tek toliko da malo povenu. Promješajte soja sos, sezamovo ulje i brendi pa polovicom natopite meso i dobro ga promješajte, poklopite i odložite u hladnjak na jedan sat. Skuhajte i dobro ocijedite paštu. Na listove špinata složite paštu, prelijte je preotalim umakom pa na nju stavite meso i povrće, ukrasite bademima i poslužite.
Kazalo