Školjke u pecivu
Sastojci
- 6 "kajzerica" ili sličnog peciva
- maslac
- 1 kg školjki po želji
- 1 dl bijelog vina
- 1 dl vrhnja za kuhanje
- 1 poriluk
- peršin
- začini po želji
Priprema
Kajzericama odrežite vrh, izdubite im mekani dio i pomoću kista ih
iznutra dobro namažite otopljenim maslacem. Stavite ih u vruću pećnicu
da malo dobiju boju.
Školjke dobro operite. U vrelu tavu ulijte vino i ubacite školjke.
Miješajte dok se ne otvore i ne puste sok. Ohladite ih i izvadite iz
kućica. Tekućinu sačuvajte.
Na maslacu popržite tanko nasjeckani poriluk. Dodajte školjke,
vrhnje, sol, papar, začine po želji i sačuvanu tekućinu od kuhanja
školjki. Neka još jednom prokuha pa umiješajte peršin. Tom smjesom
punite kajzerice, poklopite ih poklopcem i poslužite.
Kazalo