Svinjska pečenka u moštu
Sastojci
- 80-100 dag svinjske pečenke
- 15 dag svježih ili suhih šljiva
- 1 dl vrhnja
- 2 dl bijelog mošta
- 20 dag mrkve, celera i sličnog povrća
- 5 dag maslaca
- 15 dag bijelog grožđa
- brašno
- masnoća za prženje
- malo juhe za podlijevanje
Priprema
Napravite "džep" u mesu i napunite ga šljivama kojima ste košticu
zamijenili s malo maslaca. Meso posolite, uvaljajte u brašno i
propržite. Izvadite meso i na istoj masnoći ispržite narezano povrće.
Kad povrće omekša, vratite meso, podlijte juhom i pirjajte 45 minuta.
Podkraj pirjanja podlijte moštom. Izvadite meso a umak zgusnite brašnom
i vrhnjem. Bobice grožđa ubacite u vrelu masnoću da im otpadne kožica
pa ih dodajte u propasirani umak.
Poslužite uz krumpirove žgance.
Kazalo