Zapečena pašta s četiri vrste sira
Sastojci
- 50 dag leptirića ili druge vrste tjestenine
- 1 veća crvena paprika
- 1 tikvica
- 2 crvena luka
- 40 g maslaca ili margarina
- prstohvat maž;urana
- 100 g topljenog sira
- 150 g gaude
- 150 g gorgonzole
- 100 g ribanog parmezana
- sol, papar
Priprema
Skuhajte tjesteninu. Zagrijte pećnicu na 200 C.
Narežite luk, papriku i tikvicu. Na 25 gr
masnoće pirjajte luk(2 minute), papriku (3
minute) i tikvicu (3 minute). Dodajte
mažuran. Dodajte topljeni sir i
miješ;ajte dok se ne otopi. Umiješajte
tjesteninu u povrće. Izrežite gorgonzolu i
gaudu na sitne komadiće. Pomiješajte ih s
tjesteninom. Sve stavite u vatrostalnu posudu,
pospite parmezanom, ostatkom maslaca i zapecite u
pećnici.
Kazalo