Pureći odresci punjeni kestenjem

      Sastojci

      • 4 pureća odreska
      • 20 dkg kestena
      • 30 dkg šampinjona
      • pecivo od jučer
      • jaje
      • 1,5 dl kiselog vrhnja ili vrhnja za kuhanje
      • 0,4 dl ulja
      • 4 dkg ribanog sira
      • sol, papar, peršin

      Priprema


      Kestene kuhamo 1 sat u kipućoj vodi. Ogulimo ih i stavimo u zdjelu pa dobro zgnječimo vilicom. Dodamo kosani peršin, 1/3 šampinjona, namočeno i ocijeđeno pecivo, jaje, malo soli, papar i sve dobro promiješamo. Odreske potučemo, posolimo, punimo gotovom smjesom i zamotamo u svitak. Kraj pričvrstimo čačkalicom. Punjene odreske popržimo u ulju sa svih strana. Dodamo preostale šampinjone narezane na listiće, posolimo, popaprimo, nakratko propirjamo, prelijemo vrhnjem, smanjimo vatru i pirjamo još 10 minuta. Posipamo ribanim sirom te poslužimo.
      Umjesto kestena možemo uzeti orahe!

      Kazalo