Slanutak s tjesteninom

      Sastojci

      • 40 dag kuhanog slanutka
      • 30 dag pužiće, školjki ili slične tjestenine
      • 30 dkg oguljenih rajčica
      • 15 dag mesnate slanine ili šunke
      • 1 luk, malo češnjaka
      • grana celera
      • 15 dag mrkve
      • sol, papar, peršin, lovorov list
      • 4 dkg ribanog sira
      • 4 žlice ulja

      Priprema


      Vrlo sitno narežite luk, mrkvu, celer i češnjak. Pirjajte ih na ulju oko 5 minuta, pa dodajte narezanu slaninu ili šunku. Kad se slanina počela topiti dodajte rajčicu također dobro usitnjenu i lovorov list. Neka sve skupa kuha desetak minuta. Umiješajte huhan slanutak i nastavite kuhati još par minuta.
      U međuvremenu skuhajte tjesteninu u dosta slane vode, ocijedite je pa dodajte u umak. Dobro promiješajte i ostavite stajati oko 5 minuta. Poslužite posipano peršinom i ribanim sirom.

      Kazalo