Enčilade s piletinom

      Sastojci

      • 12 tortila (recept slijedi)
      • 5 dag maslaca
      • 2 veća nsjeckana luka
      • 2 nasjackane zelene paprike
      • 2 nasjackana feferona
      • 1 pileća prsa, pečena i nasjeckana
      • 3 žlice brašna
      • 1 žlica čilija
      • 20 dag gruba naribanog sira (gaude ili sl)
      • 2 dl kiselog vrhnja
      • 0.5 l pileće juhe
      • pola žličice kumina
      • pola žličice korijandera

      Priprema

      Na žlici maslaca pirjajte luk i papriku. Kad luk postane proziran preselite sve u zdjelu. Dodajte piletinu i feferone. Na tavicu stavite ostatak maslaca, dodajte brašno, mljeveni korijander, čili i kumin, pa umiješajte juhu. Kad zakuha, maknite s vatre i umiješajte vrhnje i pola sira. Svaku tortilu umočite u vrući umak da omekša, u sredinu stavite žlicu piletine i zamotajte kao palačinku. Tako priređene tortile složite u lim, prelijte preko njih ostatak umaka, posipajte sirom i pecite u pećnici dvadesetak minuta.

      Sastojci za tortile

      • 1 šalica brašna
      • 3 žlice masnoće
      • 1 veća nsjeckana lukažličica soli
      • 0.5 šalice vode

      Priprema

      U brašno umiješajte sol, prstima izmiješajte masnoću tako da s brašnom oblikuje sitne mrvice. Postupno dodajte vodu tako da se sve brašno poveže. Podijelite smjesu na 12 dijelova. Svaki ravaljajte u krug i pecite na nenamašćenoj vreloj tavi s jedne (2 minute) i druge (1 minutu) strane. Kazalo