GLjIVE S VRHNJEM

      Sastojci

      • 500 g vrganja ili velikih šampinjona
      • 100 g kuhane šunke u komadu
      • 50 g maslaca
      • 2 režnja češnjaka
      • stručak peršina
      • čašica suhe marsole
      • 200 g vrhnja za kuhanje
      • malo mlijeka,sol,papar,pola kocke šećera

      Priprema

      pripreme 30 min, kuhanje 30 min =1 sat

      UVOD Gljive operite i očistite, pa ih narežite(oprezno da se ne porežete, a i one vole di ih se blago reže) na vrlo tanke listiće.

      ZAPLET U glinenoj posudi (ma može i obična) popržite maslac sa zgnječenim češnjakom. Češnjak zatim izvadite pa dodajte šunku narezanu na kockice i gljive.

      VRHUNAC Miješate drvenom žlicom, zalijte marsalom i pustite da ishlapi.

      RASPLET Dodajte pola čaše hladnog mlijeka u kojem ste rastopili kocke šećera. Posolite i zakuhajte, stalno miješajući.

      ZAVRŠETAK Kad je kuhano dodajte sjeckani peršin i vrhnje. Na brzinu skuhajte instant palentu i poslužite.

      ZAKLJUČAK Dobar tek!(njam,njam; p.s. kako kome)

      Sergej Bogunović("Profesionalni kuhar III2 razreda GAM-a Rijeka")