Mađarski gulaš

      Sastojci

      • 1 kg junetine za gulaš
      • sol, papar
      • 2 glavice luka
      • 2 žlice masti
      • 2 žlice slatke paprike
      • 2.5 dl vode
      • 2 lista lovora
      • 4 oguljena i na kocke nasjeckana krumpira
      • za žličnjake: 1 jaje, 6 žlica brašna, malo soli

      Priprema

      Luk nasjeckajte i zažutite na masti. Dodajte na kocke narezano meso začinjeno s paprikom i s malo soli. Neka se lagano pirja u vlastitom soku oko 1 sat. Dodajte krumpir i vodu, pokrijte, pa neka se kuha dok meso i krumpir ne omekšaju. Dotjerajte ukus. Žlicom stavljajte smjesu za žličnjake u gulaš. Kuhajte ih dok se ne dignu na površinu.

      Žličnjaci

      Pripremite smjesu za žličnjake tako da u 1 jaje umiješate 6 žlica brašna i malo soli. Smjesa neka odstoji pola sata.

      Kazalo