TJESTENINA S HOBOTNICOM

      Sastojci za 6 osoba

      • 1kg hobotnice
      • 1/2 kg svježih rajčica (po mogućnosti tek ubrane iz Vašeg vrta)
      • 1/2 kg tjestenine, najbolje Barilla
      • 2 svježe , pikantne papričice
      • češnjak
      • origano u prahu
      • maslinovo ulje
      • sol, papar

      Priprema

      priprema za 15 minuta, kuhanje 35 minuta

      Ovo jelo je posvećeno Tomislavu H. zvanom hobotnica.

      Prvo što treba učiniti je da operete hobotnicu (u čistoj vodi) i naravno skuhajte, a ako je bila smrznuta kuhanje će trajati 30 min (u ekspres loncu 20 min.). Kada je naša krakata prijateljca skuhana ogulite joj kožu i narežite na sitne komade. Pripremite vodu za kuhanje tjestenine, i ne zaboravite staviti sol u vodu kada prokuha. Drugi korak koji treba učiniti je temeljito čišćenje i rezanje papričica. Nakon toga stavimo malo maslinovog ulja u široku posudu, istresemo papriku i pokrijemo s malo origana, 3 cijela režnja češnjaka i komadićima hobotnice. Treće dodajemo rajčicu oguljenu i narezanu na male komade, posolimo, popaprimo i pirjamo 10 minuta. Završni korak je raspodijeliti tjesteninu na tanjure i preliti umakom od hobotnice. Obavezno morate poslužiti toplo .

      ZAKLJUČAK Dobar tek!(njam,njam; p.s. kako kome)

      Sergej Bogunović("Profesionalni kuhar III2 razreda GAM-a Rijeka")