Janjeći but sa začinskim travama

      Sastojci

      • manji janjeći but
      • 2 veća limuna
      • šaku svježeg lišća ružmarina
      • 3 česna češnjaka
      • 2 žlice maslinovog ulja
      • 2 žlice limunovog soka
      • sol, papar
      • 2 kg mladog sitnog krumpira
      • 3 žlice luka vlasca

      Priprema

      Ogulite limuna i razrežite ih poprečno na kriški. Koricu jednog limuna očistite od bijelog sloja, narežite na trakice i prokuhajte u malo vode. U mikseru miješajte luk, ružmarin, limunovu koricu, žlicu ulja, sol i limunov sok. But zarežite više puta plitko oštrim nožem pa u te otvore utrljajte smjesu začina. U pekač stavite kriške limuna i but pa pecite tri četvrt sata. Dodajte razrezane, posoljene, popaprene i nauljene krumpire. Nakon otprilike jedan sat izvadite meso, povećajte temeraturu i pecite krumpir još desetak minuta da dobije lijepu koricu.

      Kazalo