Juha od slanutka

      Sastojci

      • 20 dag slanutka (čeči, cicero)  namakanog 24 sata u vodi
      • 1 krupno nasjeckani luk
      • 1 nasjeckana mrkva
      • nasjeckana veća grana celera
      • ružmarin
      • 20 dag sitne integralne tjestenine
      • 2 žlice maslinovog ulja
      • sol i papar

      Priprema

      Kuhajte slanutak u dosta slane vode oko sat i pol. Ocijedite ga, sačuvajte vodu, pa veći dio izmiksajte ili propasirajte. Na nekoliko žlica vode sačuvane od kuhanja kuhajte luk, mrkvu, celer i ružmarin. Izvadite ružmarin,  umiješajte pasirani slanutak, dodajte vode od kuhanja do željene gustoće. Kad zavrije, dodajte tjesteninu i skuhajte je "pod zub". Začinite prema ukusu, dodajte cijeli slanutak i ulje pa poslužite.

  • Kazalo