Portugalska kamena juha

      Sastojci

      • 8 šalica pileće ili neke slične juhe
      • 0.5 kg kobasica, narezanih
      • 0.5 kg kuhanog graha
      • 0.5 kg krumpira narezanog na kocke
      • 0.3 kg oguljene rajčice narezane na kocke
      • 4 i pol šalice narezane broskve (vrsta kelja)
      • 0.5 kg repe narezane na kocke
      • 2 poriluka
      • 2 velike mrkve
      • 1 mala kapula
      • 4 češnja češnjaka
      • 1 list lovora

      Priprema

      Juha je dobila ime po grahu koji podsjeća na kamenčiće!
      Sve sastojke narezane na prikladne komade staviti u veliki lonac, zakuhati, pa onda na laganoj vatri kuhati 2 sata, povremeno miješajući. Posoliti i popapriti. Može se pripremiti dan unaprijed.

      Kazalo