Zapečeni kelj pupčar

      Sastojci

      • 1 kg prokulica (kelj pupčar)
      • 5 dag maslaca
      • 1 režanj češnjaka
      • 1 žlicu brašna
      • 2 dl mlijeka
      • sol, papar
      • 3 žlice kiselog vrhnja
      • 2 žutanjka
      • 4 žlice naribanog sira
      • maslac za posudu
      • sir za posipanje

      Priprema

      Na pol skuhajte kelj. Na maslacu prepržite češnjak i brašno. Svijetlu zapršku zalijte mlijekom i 1 dl vode u kojoj se kuhao kelj. Neka još malo prokuha. Dodajte sol, papar, sir i žutanjke. Vatrostalnu posudu namažite maslacem, ulijte pola umaka, na to poslažite kelj i zalijte ga preostalim umalom. Po vrhu rasporedite listiće maslaca, pospite sirom i zapecite 20 minuta na 200 stupnjeva.

      Kazalo