Piletina s brokulom na kineski način

      Sastojci

      • 1 veća pileća prsa
      • 3 šalice cvjetova brokule
      • 1 žlica ulja
      • 3/4 šalice brašna
      • 1/4 žličice praška za pecivo
      • 3/4 šalice vode
      • 2 žlice soja sosa
      • 2 česna češnjaka
      • 1/4 šalice meda
      • 2 žlice soja sosa
      • 2 žlice octa
      • 2 žlice vode
      • 2 žlice konjaka (ili slično)
      • 2 žlice škrobnog brašna (gustin)
      • 2 česna češnjaka
      • ulje za duboko prženje (najbolje od arašida)

      Priprema

      Izmješajte brašno, prašak za pecivo, 3/4 šalice vode, 2 žlice soja sosa, 2 česna izgnječenog češnjaka i ostavite da odstoji. U drugoj posudi miješajte med, preostali soja sos, ocat, 2 žlice vode, konjak, škrobno brašno i češnjak. Piletinu očistite od kože i kostiju, narežite na štapiće i umiješajte u smjesu sa brašnom.
      U tavi s vrlo debelim dnom ili u voku zagrijte ulje. Pržite odjednom po nekoliko komadića mesa (s kojeg se tijesto malo ocijedilo) dok ne porumene. Pazite da se međusobno ne zalijepe. Vadite na upijajući papir da uklonite višak masnoće. Držite na toplom.
      Na 1 žlici jako zagrijanog ulja pržite brokulu stalno miješajući 4-5 minuta. Mora ostati hrskava.
      Brokulu složite oko ruba tanjura i čuvajte na toplom. U tavu (vok) ulijte smjesu soje i meda i miješajte na vatri dok se ne zgusne. Dodajte piletinu i miješajte dok svaki komad ne bude prekriven prozirnom smeđom smjesom (oko 1 minute). Piletinu stavite u sredinu tanjura i poslužite.

      Kazalo