Svinjetina s paprikama

      Sastojci

      • oko 20 dag rižinih rezanaca ili vrlo tankih "naših" špageta
      • 50 dag svinjetine bez masnoće i žilica
      • 3 žlice soja sosa
      • 1 dl narančinog soka
      • 2 žlice octa (acceto balzamico)
      • 1 žlica meda
      • 2 žličice gustina
      • dosta svježe mljevenog papra
      • 0,25 dag zelenih paprika
      • 0.25 crvenih paprika
      • 2 žlice ulja od kikirikija

      Priprema

      Skuhajte rezance, isperite ih. Narežite meso na rezance i pomiješajte sa žlicom soja sosa i ostavite da odstoji. Pomiješajte soja sos, sok od naranče, med, ocat i gustin. Dobro zagrijte vok ili posudu s debelim dnom i ulijte ulje, kad se jako zagrije dodajte meso s umakom i pržite uz stalno miješanje oko 2 minute ili dok meso ne dobje smeđu boju. Izvadite meso iz voka. Stavite paprike u vok i pržite oko 2 minute. Vratite meso i ulijte mješavinu soka i octa. Kad zavrije, miješajte 1 minutu. Dodajte rezance i miješajte dok se dobro ne zagriju.

      Kazalo