Puretina s povrćem

      Sastojci

      • 50 dag puretine, može i zabatak
      • 3 žlice soja sosa
      • 1 dl narančinog soka
      • 2 žlice octa (acceto balzamico)
      • 1 žlica meda
      • 2 žličice gustina
      • dosta svježe mljevenog papra
      • 2 žlice ulja od kikirikija
      • 1 zelena paprika
      • 1 veći luk, bolje mladi
      • 5-6 mrkvi srednje veličine
      • 10 dag brokula
      • 10 dag mladog kupusa

      Priprema

      Narežite meso na rezance (pazite da ne bude žilica ili masnoće), pomiješajte sa žlicom soja sosa i ostavite da odstoji. Pomiješajte soja sos, sok od naranče, med, ocat i gustin. Dobro zagrijte vok ili posudu s debelim dnom i ulijte ulje, kad se jako zagrije dodajte meso s umakom i pržite uz stalno miješanje oko 2 minute ili dok meso ne dobije smeđu boju. Izvadite meso iz voka. Stavljajte redom luk, mrkvu, brokulu, kupus i paprike. Svako povrće miješajte oko minutu prije nego što dodajte iduće. Ne smije omekšati, već se mora osjetiti "pod zub". Vratite meso i ulijte mješavinu soka i octa. Kad zavrije, miješajte 1 minutu, popaprite i maknite s vatre. Poslužite uz rižu.

      Kazalo