Pureća prsa na kineski način

      Sastojci

      • 30 dag purećih prsa
      • 6 paprika (žute, crvene, zelene)
      • 1 veći luk
      • 3 žlice ulja
      • 1 žlica hoisin umaka
      • 1 žlica oyster umaka
      • 2-4 žlice umaka od soje
      • na vrh noža đumbira u prahu
      • 1 dl juhe
      • kuhana riža za prilog

      Priprema

      Luk očistite i krupno narežite, papriku očistite i narežite na rezance, a puretinu na tanke štapiće. U posudi s debelim dnom ili voku zagrijte ulje. Dodajte luk i miješajte minutu, dvije, pa zatim dodajte papriku i nakon par minuta miješanj i meso. Sve stalno miješajte pazeći da ne zagori. Kad meso izgubi ružičastu boju jelu dodajte umake, malo juhe, miješajte dvije tri minute, začinite đumbirom i maknite s vatre. Poslužite uz kuhanu rižu.

      Kazalo