Kolač u zdjeli

      Sastojci

      • 1 gotov biskvit za tortu
      • 1 kg različitog svježeg voća
      • 2 instant pudinga od vanilije
      • mlijeko za puding
      • 4 dl slatkog vrhnja
      • šećer
      • čašica ruma ili likera po želji

      Priprema

      Odaberite sezonsko voće različitih boja, npr. jagode, borovnice, maline, kupine, (zimi možete koristiti i voće iz kompota: višnje, breskve i sl.) ako treba narežite ga, pošećerite i prelijte likerom. Pripremite puding prema naputku na vrećici. Biskvit narežite na kocke i njima obložite veću prozirnu staklenu zdjelu. Na biskvit složite dio voća, preko voća premažite puding i tako nastavite dok ne potrošite sve sastojke. Na vrh stavite tučeno vrhnje i ukrasite s nekoliko komadića voća. Čuvajte u hladnjaku do trenutka posluživanja.

      Kazalo