>

      Punjeni svinjski kotleti

      Sastojci

      • 1 kg kotleta u komadu, po mogućnosti s kožom
      • 1 jabuka
      • sok i korica od pola naranče
      • komadić korijena đumbira (ingever), poslužit će i mljeveni suhi korijen
      • 1 jaje
      • 6 dag mrvice svježeg kruha
      • peršin
      • sol, papar

      Priprema

      Kožu kotleta zarežite oštrim na uske uzdužne pruge. Oprezno odstanite kost. Pronađite mjesto na mesu gdje se dva mišića spajaju: tu ćete lako zarezati nožem i napraviti džep za nadjev.

      Nadjev pripremite od soka i korice polovice naranče, jabuke narezane na kocke, đumbirovog korijena (ili praha u nedostatku korijena), mrvica svježeg kruha i jaja.

      Nadjev ugurajte u džep, pa meso dobro omotajte debljim koncem da nadjev ne ispada. trebali biste dobiti oblik štruce. Dobro posušite kožu i obilno je posolite; tako će tijekom pečenja ostati suha i postati hrustava. Pecite u pećnici sat i pol (po potrebi i duže) na 200 stupnjeva. Pečeno meso probodeno štapićem ne smije puštati ružičasti sok.

      Uz svinjetinu poslužite umak od jabuka.

      Kazalo