Labinski slatki krafi

      Sastojci

      Tijesto
      • 1/2 kg brašna
      • 3 jaja
      • 10 dag maslaca
      • 4 žlice šećera
      • 1 vanilin šećer
      • ulje za prženje
      Nadjev
      • 55 dag ribanog istarskog sira
      • 15 dag mljevenih oraha
      • 10 dag grožđica
      • 10 dag maslaca
      • 4 jaja
      • 4 žlice šećera
      • 5 žlica čokolade u prahu
      • 2 vanilin šećera
      • 2 žlice ruma
      • limunova korica

      Priprema

      Tijesto zamijesite i tanko razvaljajte.
      Nadjev: grožđice močite u rumu 1 sat, maslac (ili margarin) rastopite (ne prevruće), sve sastojke dobro izmiješajte. Tijesto izrežite na krugove pomoću okrenute čaše, na svaki krug stavite pola žlice nadjeva, preklopite i rubove pritisnite vilicom. Krafe možete oblikovati i koristeći kalup za raviole. Pržite na vrućem ulje dok tijesto ne postane svjetlo smeđe. Izvadite na papir koji će upiti višak ulja. Posipajte šećerom u prahu.

    Autor: Boneta Ana

    Kazalo